Civieltechnisch Advies & Management

 

Rail

Contractvoorbereiding

Als opdrachtgever zijn er, bij het realiseren van een project, diverse contractvormen mogelijk. Elk project vraagt om een eigen benadering van de contractkeuze en in een volgend stadium de samenwerking met de aannemer. Welke ontwerpvrijheid wordt de opdrachtnemer gegeven, wie is verantwoordelijk voor welke risico's en hoe worden de taken verdeeld. InVra plus maakt de mogelijkheden voor een contract inzichtelijk en levert een praktische en passende oplossing. 

 

Naast de keuze voor een contract heeft InVra plus ervaring met het opstellen van bestekken volgens de RAW-systematiek, het bouwstenenbestek van ProRail en de geintegreerde contracten. Het bouwstenenbestek van ProRail is een besteksysteem dat specifiek wordt gebruikt voor spoorse technieken zoals technisch onderhoud en stalen bruggen. Ook staan we opdrachtgevers bij in het opstellen van UAV-gc contracten. Daarbij stellen we een referentieontwerp op en maken we de kosten inzichtelijk. 

 

Als onderdeel van de contracten doen we het risico-, water-, vergunningen- en omgevingsmanagement. Spoorspecifiek bereiden we de buitendienststellingen voor, de plannen veilige berijdbaarheid, plannen veilige transfer en veiligheids- en gezondheidsplannen. Na het voorbereiden van een contract kan InVra plus ondersteuning bieden bij de aanbesteding en directievoering, woordvoering en uitvoering. 

Hoofdmenu