Wanneer heeft u voor het laatst iets helemaal anders gedaan dan normaal? De meeste mensen moeten daar lang over nadenken. Uiteindelijk hoor je dan iets als: “ik heb laatst een nieuwe route naar huis genomen” of “ik heb een ander merk gekozen in de supermarkt”. Daar blijft het vaak bij, de volgende dag kies je toch weer voor het vertrouwde. Gewoonten veranderen gaat niet vanzelf.

Terug naar de GWW. Als professionals zijn we dagelijks bezig ons werk slimmer, efficiënter en duurzamer te doen. Iedereen vindt dat belangrijk. Toch hoor je regelmatig (en vooral over het thema duurzaamheid) dat het beter moet en kán. Onze intenties spreken we uit in verdragen, zoals het Klimaatakkoord, de Green Deal GWW 2.0 en Duurzaam Inkopen, maar we handelen er niet snel genoeg naar.

Zelf geven we graag het goede voorbeeld. Door verschillende innovaties op kantoor door te voeren, staan we nu op de hoogste trede van de CO2-prestatieladder. Ook zijn al een flink eind op weg ons wagenpark te elektrificeren. Maar we willen meer bijdragen. Daarbij zien we onze activiteiten als civieltechnisch adviesbureau als een kans. Onze positie stelt ons in staat om op het gebied van duurzaamheid meer te vragen van onze opdrachtgevers en meer te sturen op de prestaties van aannemers.

Duurzaam ontwerpen

Daarom voert InVra plus haar diensten structureel anders uit. We hebben de keuze gemaakt ons gedrag te veranderen door de principes van duurzaam ontwerpen te integreren in al onze bedrijfsactiviteiten. Dat doen we samen met onze opdrachtgevers.

Samen met u leggen we ambities vast op het gebied van duurzaamheid voor uw project. InVra plus vertaalt de ambities naar ontwerpeisen en past ze toe in het civieltechnisch ontwerp. Hiervoor hebben we een database met duurzame maatregelen opgebouwd, waarbij circulair bouwen de leidraad is voor ons ontwerpteam.

We onderbouwen de duurzaamheid van ons ontwerp door in DuboCalc de MKI-score vast te stellen of de reductie van CO2-uitstoot te berekenen. Deze getallen maken de winst voor het milieu niet alleen inzichtelijk, het zijn ook prestaties waarmee we onze opdrachtgevers kunnen laten zien wat er gepresteerd is binnen hun project.

Als op papier alles voorbereid is om een duurzaam project te realiseren, kan worden overgegaan tot het aanbesteden.

Hier doen we er graag nog een schepje bovenop. Niet alleen kunnen we inzetten op duurzame uitvoeringsmethodes, we hebben ook de kennis in huis om toepassing van duurzame grondstoffen vastleggen in de contractdocumenten. De praktijk leert dat de markt verder is dan verwacht. Aannemers onderscheiden zich graag in het realiseren van ambitieuze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid.

Gewoonten veranderen is andere keuzes maken. Wij kiezen er voor om ons werk anders te doen, omdat we zien dat de wereld om ons heen daar om vraagt. Gewoonten veranderen gaat niet vanzelf, maar is een stuk makkelijker als de alternatieven al bedacht zijn.


Neem contact met ons op

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons Cookiebeleid.