Om een aanbestedingsproces goed te laten verlopen is het van belang om al in een vroegtijdig stadium na te denken over de aanbesteding. Wil de opdrachtgever veel vrijheid aan de markt over laten en alleen de resultaten functioneel omschrijven of wil hij vooraf precies bepalen wat hij krijgt? Wil hij kleinere lokale ondernemers een kans geven of wil hij één integrale opdracht met zeer veel verschillende disciplines waardoor het voor kleine ondernemingen lastig is om in te schrijven? Deze keuzes zijn voor het ontwerptraject nogal van belang. Het maakt namelijk nogal wat uit of een ontwerp tot op een RAW bestek uitgewerkt moet worden waarbij de opdrachtgever alle vergunningen vooraf regelt of dat een deel van het ontwerp en de vergunningaanvraag door de opdrachtnemer plaatsvindt. Wie voert die diensten uit? Doet de opdrachtgever dit zelf of moet de dienst ook aanbesteed worden?

Doordat wij als ingenieursbureau van verschillende kanten ervaring hebben met aanbestedingen, zowel het voorbereiden van diensten en werken als het inschrijven op diensten en werken (in combinatie) weten wij waar de valkuilen zitten in een aanbestedingsproces en wat er voor nodig is om een aanbesteding tot een geslaagd einde te brengen. Wij helpen u met het maken van de keuzes die gemaakt moeten worden om van planvorming tot gunning en uitvoering te komen. Hierbij kijken wij niet alleen naar rechtmatigheid maar ook naar doelmatigheid zodat opdrachtgever een succesvolle aanbesteding heeft en de inschrijvers een reële kans hebben gekregen om het werk aan te kunnen nemen.


Neem contact met ons op

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons Cookiebeleid.