Wilt u richting of juist ruimte geven? 

Grofweg heeft u de keuze uit twee smaken; “ik weet exact wat ik wil, hoe dat moet worden gemaakt en waarmee” of “ik weet aan welke functionaliteiten het opgeleverde werk moet voldoen, maar de rest laat ik graag aan de aannemer over”. In de praktijk blijkt dat uw wens meestal niet zo zwart wit is. Input van andere partijen is gewenst, maar om nu gelijk alle touwtjes uit handen te geven… 

InVra plus begeleidt u in het maken van de optimale keuze, het opstellen van de stukken en het in de markt zetten van het werk. 

Ervaren bestekschrijvers 

In de GWW-sector is van oudsher het gestandaardiseerde RAW-bestek de meest gebruikte contractvorm. Het gevaar van een standaard-methodiek heeft u vast wel eens onder ogen gehad; een “knip-en-plak-bestek”. Waarom is dat gevaarlijk? Omdat bij een RAW-bestek nu eenmaal alles keurig benoemd moet zijn. Staat het niet (goed) omschreven? Dan hoeft de uitvoerende partij het niet (zonder vergoeding in tijd en geld) uit te voeren. Daarom is het van toegevoegde waarde om naast bureau- ook praktijkervaring in te zetten het schrijven van een RAW-bestek. Ook zorgen we ervoor dat de juiste aanvullingen op de UAV 2012 worden opgenomen. Zo valt er niets tussen wal en schip. 

Weten wat (samen)werkt; BouwTeam

Juist wanneer u zowel de input van uw eigen organisatie als de kennis en kunde van de aannemer wilt gebruiken, biedt een samenwerkingsvorm als BouwTeam echt toegevoegde waarde. InVra plus helpt u met het samenstellen van de juiste mix van controle, verantwoordelijkheden en input. En natuurlijk verzorgen wij daarna desgewenst het contractwerk op maat. 

Vraag het de markt

U bepaalt na welke fase u uw idee door de markt wil laten doorontwerpen. Wij maken met u een Schetsontwerp, Voorlopig Ontwerp of Definitief Ontwerp om de inschrijver duidelijk te maken tot hoever uw visie uitgekristalliseerd is. 

Geflankeerd door een helder Programma van Eisen, een goed begrijpbare Leidraad en de juiste Vraagspecificaties (en alle overige contractdocumenten) zorgen we er samen met u voor dat er optimale marktwerking kan plaatsvinden.

We laten de UAV-gc geen papieren tijger worden. Verantwoordelijkheden horen bij die partij te rusten die het risico het beste kan beheersen. Onze UAV-gc specialisten nemen graag alle mogelijkheden met u door.


Neem contact met ons op

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons Cookiebeleid.