BLVC: Bereikbaarheid Leefbaarheid Veiligheid Communicatie

Opdrachtgevers verlangen steeds vaker dat BLVC een volwaardig onderdeel vormt van het totale bouwproject. In een groeiend aantal gemeenten wordt het belang van BLVC niet alleen onderkend, maar zelfs vooropgesteld. Bij sommige gemeenten is inmiddels een gedegen BLVC-plan een voorwaarde voor het verkrijgen van een vergunning.

Een bouwproject heeft altijd impact op de directe omgeving. Lawaai, omleidingen, verminderde bereikbaarheid, het kan allemaal leiden tot onbegrip, schadeclaims of zelfs persoonlijk letsel. Een goed BLVC-plan en de juiste uitvoering daarvan, zorgen ervoor dat het draagvlak van de omgeving voor het bouwproject maximaal wordt. 

InVra plus heeft voor de meest complexe bouwopgaven succesvol het BLVC-gedeelte voor opdrachtgevers vormgegeven en uitgevoerd. InVra plus begeleidt namelijk diverse gemeenten in hun herstelopgave in aardbevingsgebied. 

BLVC tijdens de hersteloperaties in aardbevingsgebied

Het is een bijzondere -en bijzonder grote- opgave waar we met zijn allen voor staan in Groningen. Gemeenten, bewoners, aannemers en Nationaal Coördinator Groningen (NCG) trekken gezamenlijk op om de versterkingsoperatie uit te voeren. Samen maken we het aardbevingsgebied weer een veilige en fijne plek om te wonen.

InVra plus leidt al die bedrijvigheid in goede banen. Bouwkranen, busjes, vrachtwagens en graafmachines zullen de weg moeten delen met schoolgaande kinderen, hulpdiensten, bewoners op weg naar hun werk of de supermarkt, verjaardagsvisite die op bezoek komt, etc. Alleen als alle deelnemers rekening met elkaar houden, goed samenwerken en helder communiceren, kunnen we deze versterkingsopgave veilig tot een goed einde brengen. Dat geldt ook voor het bereikbaar en leefbaar houden van de dorpen tijdens de bouw.

Behoefte aan een BLVC-plan waar de omgeving en opdrachtgever blij van wordt? De BLVC-experts van InVra plus helpen u graag.


Neem contact met ons op

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons Cookiebeleid.