een financieel haalbaarheidsonderzoek, een variantenstudie of een second opinion

  1. InVra plus
  2. /
  3. Kennisgebieden
  4. /
  5. een financieel haalbaarheidsonderzoek, een variantenstudie of een second opinion

Voorafgaand aan de beginfase van (grote) infrastructurele projecten voert InVra plus haalbaarheidsonderzoeken uit. We verzorgen kostenramingen en calculaties van projectkosten, schatten risico’s in en komen met een realistisch advies over de haalbaarheid en budgettering van uw project. Uiteraard nemen we daarbij alle gestelde kaders in ogenschouw. Dankzij zo’n gedegen haalbaarheidsonderzoek krijgen opdrachtgevers meer grip op de parameters binnen hun projecten. Het biedt bovendien de concrete criteria voor de aanbestedingsprocedure én kritische succes- en faalfactoren. Ook kunnen we de mogelijkheden voor subsidiëring onderzoeken, alsmede de procedures voor het verkrijgen van de benodigde vergunningen. Aansluitend aan het haalbaarheidsonderzoek kunnen we de projectdetails uitwerken in werktekeningen en in het bestek, al dan niet met concrete ramingen en calculaties. Dit bestek kan weer dienen als basis voor de aanbestedingsprocedure.

In een variantenstudie worden vaak meerdere scenario’s en varianten onderzocht om tot een optimaal financieel resultaat te komen. InVra plus ondersteunt en begeleidt dit proces door scenario’s en varianten realistisch in beeld te brengen en de financiële consequenties direct in kaart te brengen. Variantenstudies zorgen voor een gedragen en haalbare variant.

Heeft u een projectplan liggen en behoefte aan een kritische blik? De experts van InVra plus staan voor u klaar om consistentie en compleetheid te waarborgen.


Neem contact met ons op

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons Cookiebeleid.