Natuurlijk wilt u duurzaamheid in uw plannen verwerken, maar hoe? InVra plus zorgt ervoor dat abstracte begrippen worden omgezet in concrete plannen. Daarnaast weet InVra plus hoe u “milieuvriendelijk” ook “budgetvriendelijk” houdt.

Altijd groen in gedachten houden

InVra plus verwerkt haar groenkennis in haar civieltechnische adviezen. Bijvoorbeeld door een beplantingsadvies te geven voor een rotonde waar zowel insecten als uw portemonnee blij van worden. Geen onkruidbestrijding betekent minder onderhoudskosten en meer biodiversiteit. Ook kunnen we door het uitvoeren van een bodemanalyse bepalen welk groenmengsel gaat aanslaan. We weten hoe u belangrijke zichtlijnen in stand houdt door rekening te houden met groeihoogtes. We stemmen ontwerp en beplanting zo op elkaar af dat onderhoud eenvoudig uit te voeren is. Nu én in de toekomst. 

Wet Natuurbescherming

InVra plus helpt u om in kaart te brengen of uw plannen mogelijk schade aan de natuur kunnen toebrengen. Wij adviseren over de juiste voorzorgsmaatregelen en begeleiden uw aanvraag voor een omgevingsvergunning bij de gemeente (die wordt getoetst aan de Wet natuurbescherming). Ook gaat InVra plus na of uw plan zich er beter voor leent om rechtstreeks bij de provincie een vergunning of ontheffing natuur aan te vragen.

PAS-oplossingen

Om de doelstellingen van het Europese natuurbeleid te halen, moet de neerslag van stikstof in Natura 2000-gebieden omlaag. Het zal u niet ontgaan zijn dat het Programma Aanpak Stikstof (PAS) niet meer als kader voor toestemmingsbesluiten gebruikt mag worden. InVra plus helpt u om uw plan of project te beoordelen op mogelijke negatieve effecten (op het punt van stikstofemissie en -depositie) op Natura 2000-gebieden. InVra plus denkt mee hoe u het emissieprofiel van uw project binnen de norm kunt houden en uw project niet stil komt te liggen. 

Invasieve exoten

Onze civieltechnische groenkennis zetten we ook in bij het bestrijden van invasieve exoten op project-terreinen. Om verspreiding van springbalsemien te voorkomen houden wij in de uitvoeringsplanning voor het bouwrijp maken rekening met de bloeitijd. Ook Japanse Duizendknoop zorgt de afgelopen jaren voor veel overlast. Foutief beheer verergert het probleem snel. Maaien helpt niet, het bevordert zelfs de groei. Met kennis van effectieve milieuvriendelijke bestrijdingsmethoden helpt InVra plus u om de juiste keuzes te maken voor uw plan.

Gerelateerde projecten

Contactpersonen


Neem contact met ons op

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons Cookiebeleid.