Meten is weten. Asfalt kan teer bevatten, vanwege de schadelijkheid voor het milieu mag teerhoudend asfalt niet hergebruikt worden. Wanneer uit het asfaltonderzoek blijkt dat een deel van het asfalt teer bevat dan heeft u de keuze om de lagen gescheiden te laten frezen en af te voeren. De lagen die geen teer bevatten kunnen dan hergebruikt worden. De overige teerbevattende lagen onderzoeken wij dan volgens de CROW publicatie 210 “Richtlijn omgaan met vrijkomend asfalt”.

In ons laboratorium kunnen wij tal van onderzoeken betreffende de weg- en waterbouw uitvoeren. Middels een speciale machine kunnen wij de schuimkarakteristieken van bitumen bepalen voor het maken van mengsels met schuimbitumen. Vervolgens kunnen wij de schuimbitumen met verschillende materialen mengen en hiervoor een volledig (voor)onderzoek uitvoeren.

Naast het uitvoeren van (voor)onderzoeken kunnen we verschillende controles uitvoeren tijdens de uitvoering van projecten. Hierbij is te denken aan verdichtingsgraden van zand, puinbanen en asfalt als ook het bepalen van eigenschappen van klei. Met behulp van ons meetinstrument Troxler kunnen we direct in het werk dichtheidswaarden meten van zandbanen, puinbanen en asfalt. Zo is eenvoudig te controleren of voldoende walsgangen en daarmee goede verdichting heeft plaatsgevonden.

Voor het onderzoek naar bestaande verhardingen en funderingen beschikken we over een asfalt-boorwagen, hiermee kunnen we verschillende parameters bepalen voor herontwerp of reconstructie. Denk hierbij aan teerhoudendheid van asfalt, diktes van asfaltlagen en funderingslagen en samenstelling van funderingslagen.


Neem contact met ons op

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons Cookiebeleid.