Vakantie in eigen land is trending en de nieuw aangelegde camperplaatsen in Delfzijl zijn cool before they were cool. Over vooruitzien gesproken….

Twintig camperplekken met alles erop en eraan. Douches en sanitair, stroomvoorzieningen, water en een sanizuil voor het lozen van grijs water. Bij het ontwerp is gekozen voor een ruime opzet, een speels ontwerp en veel groen. 

Het is niet de eerste keer dat deze locatie “heruitgevonden” is. Velen zullen zich nog de vroegere camping of het verkeerspark herinneren. Deze bonte geschiedenis van dit gebied was ook terug te vinden in de bodem. We moesten rekening houden met achtergebleven funderingen maar ook met de verdenking op Niet Gesprongen Explosieven (NGO’s). De laatste jaren deed het gebied dienst als gronddepot en opslagvoorziening van bouwmaterialen. Dat bood een geen aantrekkelijke aanblik voor omwonenden. Daarom zijn zij uitgenodigd om mee te denken over de huidige inrichting van het gebied. Die input heeft geleid tot meer paden door het gebied en de keuze voor een boomsoort die laag genoeg blijft zodat omwonenden over de dijk kunnen blijven kijken. 

Bij de uitvoering hebben we slimme combinaties kunnen maken met de grondstromen die vrijkwamen bij de dijkverbetering. Door dat op voorhand af te stemmen hebben we voor minder overlast voor de omgeving en voor minder CO2 uitstoot kunnen zorgen. 

Timing is alles. Voor de traditionele Pinksterfeesten moest de nieuwe camperplaats gereed zijn. Een uitdaging was dat de huidige camperparkeerplaatsen nog in gebruik waren terwijl de voorzieningen overgezet moesten worden naar de nieuwe camperparkeerplaats. Dat moet je goed plannen. Eerst hebben we de voorbereidingen gereed gemaakt op de nieuwe parkeerplaats. Toen hebben we op een rustig “wisselmoment” – de meeste campers vertrokken en nieuwe camperaars moesten nog arriveren- de meeste voorzieningen overgezet.

Camperlocatie Eemsdijk is nu de ideale plek voor een vakantie in eigen land. Het ligt in de buurt van de Boulevard, het strand, het Muzeeaquarium, het Eemshotel en natuurlijk het Werelderfgoed Waddenzee.

Namens opdrachtgever gemeente Delfzijl heeft Bureau Doen! het programmamanagement op zich genomen. HKB Stedenbouwkundigen tekende voor het stedenbouwkundig ontwerp. Dit ontwerp heeft InVra plus verder uitgewerkt tot een besteksontwerp, inclusief de benodigde voorbereidende werkzaamheden. Ook heeft InVra plus de aanbesteding van de werkzaamheden verzorgd en de uitvoering begeleid (directie en toezicht). Uitvoerende partijen zijn Elzinga (grondwerk) en KWS Infra (aanleg camperplaatsen). 


Neem contact met ons op

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons Cookiebeleid.