Kostenbesparende second opinion

De damwand van een gedeelte van het Twentekanaal is 50 jaar oud, een voor de hand liggende conclusie na aanleiding van deskresearch zou zijn dat de damwand toe is aan vervanging. De gemeente Lochem heeft echter besloten om Kunstwerkinspectie.nl een second opinion uit te laten voeren. 

Inspecteren om te kunnen adviseren

Aangezien er geen originele bouwtekening aanwezig is, is het advies gegeven om naast deskresearch ook technisch onderzoek uit te voeren om zo te ondervinden of gehele vervanging van de damwand noodzakelijk is of niet.

Om de huidige situatie van de waterbodem in kaart te brengen is door middel van een peilboot een multibeam-peiling uitgevoerd. Vervolgens is er een duikteam ingezet om een volledig beeld te krijgen. De duikers hebben de lengte van de stalen planken vastgesteld. Eind 2019 is dit onderzoek uitgevoerd en na het duikonderzoek en de multibeam-peiling bleek dat er slechts een aantal kleine beschadigingen aan de damwand zijn en er sprake is van corrosie rondom de waterlijn. 

Duurzaam denken

Om complete vervanging te voorkomen kunnen de enkele kleine beschadigingen gerepareerd worden. Op deze manier krijgt Gemeente Lochem een oplossing waarmee de damwand nog jaren mee kan.

Uitgevoerde werkzaamheden


Neem contact met ons op

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons Cookiebeleid.