Groenbeheerplan voor nieuw woongebied op voormalig landgoed

  1. InVra plus
  2. /
  3. Projecten
  4. /
  5. Groenbeheerplan voor nieuw woongebied op voormalig landgoed

Voor het woongebied Harener Holt heeft InVra plus een groenbeheerplan opgesteld waarin ook het onderhoud van de overige onderdelen van de openbare ruimte is ondergebracht. 

Haren heeft een rijke historie. Onderdeel daarvan is de voormalige landgoed Emdaborg. De borg zelf bestaat weliswaar niet meer, maar vele houtsingels en de voormalige tuin nog wel. Op deze locatie is de woonwijk Harener Holt ontwikkeld. De opdrachtgever wil deze bijzondere natuur in de wijk in ere herstellen. Vandaar de vraag aan InVra plus om een integraal groenbeheerplan op te stellen waarin het het behoud van de houtsingels en andere historische kenmerken leidend is. Alle bomen en heesters zijn geïnventariseerd. Vervolgens is er een onderhoudsplan geschreven. Ook zijn er maatregelen beschreven om stinsenplanten te beschermen. Deze beschermde soorten worden gemakkelijk verdrongen door woekerplanten, zoals de Japanse Duizendknoop.

InVra plus is al enkele jaren betrokken bij ontwerp, aanbesteding, directie en toezicht bij diverse onderdelen van dit woongebied. Omdat ons kantoor ook op het voormalige landgoed Emdaborg staat maakt dat deze opdracht  extra bijzonder.


Neem contact met ons op

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons Cookiebeleid.