Raakvlakkenonderzoek maakt blusput mogelijk

  1. InVra plus
  2. /
  3. Projecten
  4. /
  5. Raakvlakkenonderzoek maakt blusput mogelijk

Het spooremplacement Westhaven (Amsterdam) wordt de komende jaren vergroot. Voorafgaand aan die vergroting is de eerste fase van de blusvoorzieningen gerealiseerd. Om te blussen is uiteraard water nodig. Maar in de directe omgeving was geen oppervlaktewater of een vaste waterleiding.

Complex vraagstuk

Een mogelijke oplossing zou zijn om een tweetal putten te boren tot 65 meter diepte. Gezien de complexiteit van de omgeving is een beroep gedaan op InVra plus. Het project moest worden gerealiseerd op terrein van ProRail in goed overleg met het havenbedrijf. Daarnaast moest één van de putten worden verbonden met een droge blusleiding met tappunten, om het water efficiënt te kunnen verplaatsen. Ter hoogte van de tappunten moest het emplacement toegankelijk worden gemaakt. Het project kende eveneens een deel installatiewerk omdat er een aansluiting was voorzien op bestaande voedingskasten. En er moest uiteraard rekening gehouden worden met weg- en spoorkruisingen.

Raakvlakkenonderzoek en nadere advisering

InVra plus heeft alle raakvlakken geïnventariseerd en onderzocht. Naar aanleiding van dit onderzoek heeft InVra plus voorstellen tot wijziging ingediend die in de realisatiefase zijn doorgevoerd. Zo mochten wij bijdragen aan een succesvolle afronding van dit project.


Neem contact met ons op

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons Cookiebeleid.